Itāļu virtuves ēdieni patīk daudziem. Visiem labāk zināmais ēdiens ir pasta, jeb, kā mēs biežāk mēdzam dēvēt, makaroni. Katra pastas ēdiena neatņemama sastāvdaļa noteikti ir mērce, jo tieši tā nosaka ēdiena garšu. Īsti gardēži ir pārliecināti, ka tieši mērce ir svarīgākā pastas sastāvdaļa, bez kuras tā gluži vienkārši nav tik ļoti garšīga.
Mūsu redakcija sagatavojusi sešas visgardāko mērču receptes, kas paredzētas makaroniem. Domājams, ka katrs atradīs sev vispiemērotāko.
Mērces pastai
No sākuma sniegsim jums pāris padomus. Mērcei paredzētos ķiplokus vislabāk smalki sagriezt, nevis izspiest caur ķiploku spiedi. Vislabāk ķiplokus pievienot klāt mērces pagatavošanas brīdī, nevis pagatavot atsevišķi.
Šķidrās mērces lieliski sader ar smalkiem makaroniem, bet biezās – ar īsiem. Garie makaroni lieliski sader ar maigām mērcēm, bet dārzeņi, jūras veltes un gaļa lieliski saderēs ar makaroniem, kam ir lielas atveres.
Mērču receptes meklējiet nākošajā lapā!